Herkomst

Kalfsvlees uit Zoetermeer

Sinds april 2019 verkopen wij super mooi rosé kalfsvlees uit het Zoetermeer. De kalveren groeien met rust en ruimte op in de Zoetermeerse polder gelegen het Groene Hart van Zuid-Holland. Boeren Sjoerd en Lisette zorgen goed, met passie en liefde voor hun runderen en kalveren.

Hun doelstelling: “Op een duurzame en diervriendelijke manier een eerlijk en vertrouwd stukje rundvlees van constante en uitstekende kwaliteit produceren, in evenwicht met het milieu en behoud van de natuur.” Zij runnen de boerderij met openheid door inzicht in de bedrijfsvoering te geven en zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en eisen van mens en dier, zijn zij ervan overtuigd dat we de slagers en de consument een eerlijk en vertrouwd stukje vlees van uitstekende en constante kwaliteit te bieden!”

Op de boerderij van het Groene Hart Rund worden het hele jaar kalveren geboren. Deze kalveren zijn dan net als de koeien van het Belgisch wit-blauw ras alsmede van het verbeterd Roodbond ras. De mannelijke kalveren, de stiertjes, worden voor het kalfsvlees gefokt, omdat één grote stier meerdere koeien kan bevruchten. Hierdoor zijn er minder volwassen stieren benodigd. Zij  groeien het eerste half jaar op door melk te drinken en een mengsel van granen en maïs te eten. Het melk drinken wordt na verloop van 10 weken langzaam afgebouwd. De kalveren blijven met een vast groepje bij elkaar en worden gehuisvest in ruime hokken en liggen daar dagelijks in het verse stro. De kalveren genieten van de rust, ruimte en regelmaat op ons bedrijf. Uiteraard word de stromest uit de kalverenhokken gebruikt om het land te bemesten waarop de gewassen groeien. Deze is namelijk zeer goed voor de bodem en staat tevens ten dienste van de weidevogels die hier voeding en nestmateriaal in vinden.

Door de specifieke voeding en manier van opgroeien ontstaat er een uniek product van topkwaliteit. Hierdoor is het vlees vol van smaak, heerlijk zacht en rosé van kleur! Het kalf is natuurlijk, vertrouwd en duurzaam in het Groene Hart geproduceerd! Wij werken altijd met hele kalveren en hebben daardoor alle delen in huis.


Lamsvlees uit Noord-Holland

Voor de echte liefhebber en uitsluitend geselecteerd op kwaliteit en afkomstig uit Noord-Holland. De pasgeboren lammeren groeien op samen met hun moeder. In de zomer in het weiland en in de winter op stal. Zij drinken eerst melk op een natuurlijke manier en vervolgens eten zij gras en kruiden van het land. Dit geeft een natuurlijk pure subtiele smaak aan het vlees.

Wij werken met hele Hollandse lammeren en hebben over het algemeen alle delen zoals lamsbout, lamskoteletten en lamsschouder in huis. Er is een grote vraag naar lamshaas en lamsracks en daarom kiezen wij ervoor om specifieke producten in te kopen uit de lage landen van Nieuw-Zeeland omdat deze delen van Hollandse lammeren haast onbetaalbaar zijn voor de consument wanneer wij deze los moeten inkopen.


Rundvlees uit Twente

In het rustige Overijssel staan een aantal kleinschalige boerderijen. Deze vakkundige boeren hebben meer dan 30 jaar ervaring in het verzorgen van onze luxe blonde d ‘Aquitaine runderen. Zij hebben rust, ruimte en zuivere lucht. Het grootste deel van het jaar lopen zij buiten in gebieden van Staatsbosbeheer. In de koude maanden worden de runderen verzorgd in ruime open stallen met een ligbed van stro waar zij met maximaal comfort kunnen bewegen en liggen ‘norm’ biologische landbouw. De dieren leven in groepen van zes tot tien gelet op rangorde, karakter en sekse. Dit is een goede samenstelling voor het opgroeien en leven in harmonie met zo min mogelijk stress als resultaat. Zij eten uitsluitend hoogwaardig en natuurlijk voer met ingrediënten zoals hooi, maïs en lijnzaad.

In kleine groepen worden zij door een ervaren chauffeur in een zeer korte tijd vervoert naar de slachterij om ervoor te zorgen dat de runderen zo min mogelijk stress ervaren. Door een goede planning wachten zij niet onnodig lang. Tijdens het lossen van de runderen is er altijd een dierenarts van de NVWA aanwezig om toezicht te houden op het dierenwelzijn.
Tevens wordt er gebruik gemaakt van cameratoezicht tijdens het lossen en het verdoven van de runderen. Dit is een garantie dat de runderen in het slachthuis respectvol worden behandeld. De gehele keten is kort en in eigen hand met hoogst mogelijke zorg voor het dierenwelzijn.

In onze slagerij werken wij zoveel mogelijk met hele runderen om verspilling tegen te gaan. Dit zijn wij verplicht aan het dier en aan ons vak. Bij binnenkomst rijpen wij het rundvlees minimaal één week na in de vacuüm. Het vlees wordt hierdoor mals en zacht en de smaak wordt prachtiger. Dit betekent dat natuurlijke melkzuurbacteriën zich kunnen ontwikkelen die zorgen voor een dalende pH-waarde en dat de natuurlijke


Scharrelkip uit Midden-Nederland

Onze scharrelkip is van een robuust ras, dat wil zeggen sterker en langzamer groeiend. De scharrelkippen hebben genoeg ruimte en een overdekte uitloop naar buiten voor meer bewegingsvrijheid. De uitloop is verhard en zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme wat resulteert in een gezonde kip. Over de verharding van de stal ligt standaard een dikke laag strooisel zodat de kippen lekker kunnen scharrelen. Zij eten dagelijks extra graan wat zowel binnen als in de overdekte uitloop naar buiten wordt gestrooid.

In 2015 zijn wij geheel overgestapt naar scharrelkip. Dit is een bewuste keuze waarmee wij het signaal willen afgeven dat dierenwelzijn voor ons erg belangrijk is. Ook gerookte kipfilet, kiprollade en kipgrillworst in onze winkel zijn huisgemaakt en afkomstig van scharrelkippen en daar zijn wij trots op.


Varkensvlees uit de Beemster

Drie boeren runnen sinds 2004 een uniek en kleinschalig bedrijf. De varkens worden goed en met liefde behandeld, worden in ruime stallen met stro gehouden en eten goede voeding zonder antibiotica, groeihormonen of groeibevorderaars. Het bedrijf werkt uitsluitend met korte lijnen, zo levert de akkerbouw uit de Beemster het graan, dat in het voer wordt verwerkt en het stro voor de huisvesting van de dieren. Tevens gaat de mest van de varkens weer terug naar de akkerbouw. Boeren Arie-Jan, Yvonne en Tim bieden de mogelijkheid om dagelijks een bezoek te brengen aan de stal waar u de zeugen in het stro kunt bewonderen.

Het Beemstervarken is een prachtig streekproduct. U proeft dat de varkens ruimte en comfort hebben en dat ze de tijd hebben om op te groeien. Het vlees is stevig en smaakvol. Wij zijn trots om dit product te mogen verkopen in onze slagerij!


Wild & Gevogelte

Wild is het ultieme stuk scharrelvlees, puur en schoon zoals het in de natuur bedoeld is. Wild eten past in deze tijd omdat het voldoet aan de grote vraag naar verantwoord voedsel. Wild wordt vooral in het najaar gegeten maar wild is vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar.

Ons wild komt uit binnen- en buitenland. Wij hebben schitterend wild van eigen bodem zoals wilde zwijnen, herten en reeën van de Veluwe én wilde eenden, fazanten, duiven en patrijzen. Wij verkopen ook wild uit grote natuurgebieden van Frankrijk en Engeland waar herten, fazanten, patrijzen en ander wild vrij rondloopt en hun eigen kostje bij elkaar scharrelt. Bij ons zijn alle delen van het wild verkrijgbaar. Buiten het seizoen vragen wij u om uw bestelling van te voren door te geven zodat deze vers bij onze poelier besteld kan worden.