Herkomst

Kalfsvlees uit Zoetermeer

Sinds april 2019 verkopen wij super mooi rosé kalfsvlees uit het Zoetermeer. De kalveren groeien met rust en ruimte op in de Zoetermeerse polder gelegen het Groene Hart van Zuid-Holland. Boeren Sjoerd en Lisette zorgen met passie en liefde voor hun runderen en kalveren.

Hun doelstelling: “Op een duurzame en diervriendelijke manier een eerlijk en vertrouwd stukje rundvlees van constante en uitstekende kwaliteit produceren, in evenwicht met het milieu en behoud van de natuur.” Zij runnen de boerderij met openheid door inzicht in de bedrijfsvoering te geven en zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en eisen van mens en dier, zijn zij ervan overtuigd dat we de slagers en de consument een eerlijk en vertrouwd stukje vlees van uitstekende en constante kwaliteit te bieden!”

Op de boerderij van het Groene Hart Rund worden het hele jaar kalveren geboren. Deze kalveren zijn dan net als de koeien van het Belgisch wit-blauw ras alsmede van het verbeterd Roodbond ras. De mannelijke kalveren, de stiertjes, worden voor het kalfsvlees gefokt, omdat één grote stier meerdere koeien kan bevruchten. Hierdoor zijn er minder volwassen stieren benodigd. Zij  groeien het eerste half jaar op door melk te drinken en een mengsel van granen en maïs te eten. Het melk drinken wordt na verloop van 10 weken langzaam afgebouwd. De kalveren blijven met een vast groepje bij elkaar en worden gehuisvest in ruime hokken en liggen daar dagelijks in het verse stro. De kalveren genieten van de rust, ruimte en regelmaat op ons bedrijf. Uiteraard word de stromest uit de kalverenhokken gebruikt om het land te bemesten waarop de gewassen groeien. Deze is namelijk zeer goed voor de bodem en staat tevens ten dienste van de weidevogels die hier voeding en nestmateriaal in vinden.

Door de specifieke voeding en manier van opgroeien ontstaat er een uniek product van topkwaliteit. Hierdoor is het vlees vol van smaak, heerlijk zacht en rosé van kleur! Het kalf is natuurlijk, vertrouwd en duurzaam in het Groene Hart geproduceerd! Wij werken altijd met hele kalveren en hebben daardoor alle delen in huis.

Kijk voor meer informatie op de website van groenehartrund.nl


Lamsvlees van Texel

Voor de echte liefhebber en uitsluitend geselecteerd op kwaliteit en afkomstig van Texel. Het Texelse schapenras is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk goede vleeskwaliteit die van de lammeren afkomstig is. De smaak van echt Texels lamsvlees is superieur door de uitstekende natuurlijke omstandigheden, zoals de zilte grond en de frisse zeelucht.

Alle lammeren zijn op Texel geboren en geweid en hebben een leiden een zorgeloos leven: lekker in de zon, liggend tegen de typisch Texelse tuunwallen. Bovendien krijgen ze een perfecte verzorging gedurende minimaal 100 dagen. Texels lamsvlees is op z’n best na minimaal 100 dagen dankzij het feit dat ze dan volledig ontwikkeld en slachtrijp zijn.

Dankzij het feit dat deze dieren bij Slachtbedrijf Texel geslacht worden is de keten van Texels lamsvlees compleet op het eiland. Zij werken met veel zorg en precisie en maken gebruik van korte lijnen in de keten. In de koppels waarin de lammeren zijn grootgebracht maken ze een korte rit en arriveren met weinig stress bij Slachtbedrijf Texel. Hierdoor is de kwaliteit van het vlees uitmuntend.

Wij werken Texelse lammeren en hebben over het algemeen alle delen zoals lamsbout, lamskoteletten en lamsschouder in huis. Er is een grotere vraag naar lamshaas en lamsracks dan er beschikbaar is en daarom kiezen wij er voor om deze producten in te kopen uit de lage landen van Nieuw-Zeeland.

Kijk voor meer informatie over onze Texelse lammeren op de site van het slachthuis: slachtbedrijftexel.nl

Of op site van een van deze boerderijen: dewaddel.nl of www.grutto.com/nl/onze-boeren/eduard-hin


Rundvlees uit Twente

In het rustige Overijssel staan een aantal kleinschalige boerderijen. Deze vakkundige boeren hebben meer dan 30 jaar ervaring in het verzorgen van onze luxe blonde d ‘Aquitaine runderen. Zij hebben rust, ruimte en zuivere lucht. Het grootste deel van het jaar lopen zij buiten in gebieden van Staatsbosbeheer. In de koude maanden worden de runderen verzorgd in ruime open stallen met een ligbed van stro waar zij met maximaal comfort kunnen bewegen en liggen ‘norm’ biologische landbouw. De dieren leven in groepen van zes tot tien gelet op rangorde, karakter en sekse. Dit is een goede samenstelling voor het opgroeien en leven in harmonie met zo min mogelijk stress als resultaat. Zij eten uitsluitend hoogwaardig en natuurlijk voer met ingrediënten zoals hooi, maïs en lijnzaad.

In kleine groepen worden zij door een ervaren chauffeur in een zeer korte tijd vervoert naar de slachterij om ervoor te zorgen dat de runderen zo min mogelijk stress ervaren. Door een goede planning wachten zij niet onnodig lang. Tijdens het lossen van de runderen is er altijd een dierenarts van de NVWA aanwezig om toezicht te houden op het dierenwelzijn.

Tevens wordt er gebruik gemaakt van cameratoezicht tijdens het lossen en het verdoven van de runderen. Dit is een garantie dat de runderen in het slachthuis respectvol worden behandeld. De gehele keten is kort en in eigen hand met hoogst mogelijke zorg voor het dierenwelzijn.

In onze slagerij werken wij zoveel mogelijk met hele runderen om verspilling tegen te gaan. Dit zijn wij verplicht aan het dier en aan ons vak. Bij binnenkomst rijpen wij het rundvlees minimaal één week na in de vacuüm. Het vlees wordt hierdoor mals en zacht en de smaak wordt prachtiger. Dit betekent dat natuurlijke melkzuurbacteriën zich kunnen ontwikkelen die zorgen voor een dalende pH-waarde en dat de natuurlijke enzymen eiwitverbindingen afbreken. Het vlees wordt hierdoor mals en zacht, ook de smaak wordt nog intenser. 

Kijk voor meer informatie op vitwente.nl


Scharrelkip uit Midden-Nederland

Onze scharrelkip is van een robuust ras, dat wil zeggen sterker en langzamer groeiend. De scharrelkippen hebben genoeg ruimte en een overdekte uitloop naar buiten voor meer bewegingsvrijheid. De uitloop is verhard en zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme wat resulteert in een gezonde kip. Over de verharding van de stal ligt standaard een dikke laag strooisel zodat de kippen lekker kunnen scharrelen. Zij eten dagelijks extra graan wat zowel binnen als in de overdekte uitloop naar buiten wordt gestrooid.

In 2015 zijn wij geheel overgestapt naar scharrelkip. Dit is een bewuste keuze waarmee wij het signaal willen afgeven dat dierenwelzijn voor ons erg belangrijk is. Wij maken ook diverse producten van onze scharrelkip, zoals onze huisgemaakte gerookte kipfilet, kiprollade, kipgrillworst en nu ook kip krokant schnitzels.

Meer info? Neem een kijkje op de website van de Blije-Ilper-Kip www.roblelie.nl/kip/blije-ilper-kip/ Of vraag naar meer informatie in een van onze winkels


Varkensvlees uit Limburg

Het Limburgs Kloostervarken is bekend onder de naam Livar en het is een prachtig bedrijf. Het is de enige 3 sterren varkenshouderij in heel Nederland en wij mogen dit vlees verkopen. Bij het Limburgs Kloostervarken heeft ieder varken de keus om buiten of binnen in het stro te liggen. Dit maakt deze cluster van kleinschalige boerderijen uniek. De varkens rouleren over de verschillende stallen met een uitloop naar buiten. Ook krijgen zij toegang tot het open veld waar ze in de modderpoel kunnen wroeten. 

Livar is meer dan een producent van varkensvlees. Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu. De puurheid van het leven met passie voor het vak. Met respect voor mens, dier en omgeving leveren onze Livarvarkens varkensvlees met de beste smaak en kwaliteit. Met hun krul in de staart al wroetend in de Limburgse grond genieten ze van regionaal geteelde granen. Livarvarkens worden gehouden volgens een eerlijk concept met de kleinschaligheid en charme van toen en volgens de richtlijnen van nu en dát proef je! Wij bieden u met trots een echt stukje Limburgs kwaliteitsvlees zoals het bedoeld is.

Wil je meer informatie over het Livar varken? Kijk op de website van Livar www.livar.nl, neem een informatiefolder mee uit een van onze winkels of vraag naar extra informatie aan een van onze medewerkers. 


Wild & Gevogelte

Wild is het ultieme stuk scharrelvlees, puur en schoon zoals het in de natuur bedoeld is. Wild eten past in deze tijd omdat het voldoet aan de grote vraag naar verantwoord voedsel. Wild wordt vooral in het najaar gegeten maar wild is vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar.

Ons wild komt uit binnen- en buitenland. Wij hebben schitterend wild van eigen bodem zoals wilde zwijnen, herten en reeën van de Veluwe én wilde eenden, fazanten, duiven en patrijzen. Wij verkopen ook wild uit grote natuurgebieden van Frankrijk en Engeland waar herten, fazanten, patrijzen en ander wild vrij rondloopt en hun eigen kostje bij elkaar scharrelt. Bij ons zijn alle delen van het wild verkrijgbaar. Buiten het seizoen vragen wij u om uw bestelling van te voren door te geven zodat deze vers bij onze poelier besteld kan worden.