Kalfsvlees

Herkomst: Zoetermeer
Leverancier: Witteman- Verhoog
Website: https://groenehartrund.nl/

Sinds april 2019 verkopen wij super mooi rosé kalfsvlees uit het Zoetermeer. De kalveren groeien met rust en ruimte op in de Zoetermeerse polder gelegen het Groene Hart van Zuid-Holland. Boeren Sjoerd en Lisette zorgen goed, met passie en liefde voor hun runderen en kalveren. 

Hun doelstelling: “Op een duurzame en diervriendelijke manier een eerlijk en vertrouwd stukje rundvlees van constante en uitstekende kwaliteit produceren, in evenwicht met het milieu en behoud van de natuur.” Zij runnen de boerderij met openheid door inzicht in de bedrijfsvoering te geven en zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en eisen van mens en dier, zijn zij ervan overtuigd dat we de slagers en de consument een eerlijk en vertrouwd stukje vlees van uitstekende en constante kwaliteit te bieden!”

Op de boerderij van het Groene Hart Rund worden het hele jaar kalveren geboren. Deze kalveren zijn dan net als de koeien van het Belgisch wit-blauw ras alsmede van het verbeterd Roodbond ras. De mannelijke kalveren, de stiertjes, worden voor het kalfsvlees gefokt, omdat één grote stier meerdere koeien kan bevruchten. Hierdoor zijn er minder volwassen stieren benodigd. Zij  groeien het eerste half jaar op door melk te drinken en een mengsel van granen en maïs te eten. Het melk drinken wordt na verloop van 10 weken langzaam afgebouwd. De kalveren blijven met een vast groepje bij elkaar en worden gehuisvest in ruime hokken en liggen daar dagelijks in het verse stro. De kalveren genieten van de rust, ruimte en regelmaat op ons bedrijf. Uiteraard word de stromest uit de kalverenhokken gebruikt om het land te bemesten waarop de gewassen groeien. Deze is namelijk zeer goed voor de bodem en staat tevens ten dienste van de weidevogels die hier voeding en nestmateriaal in vinden. 

Door de specifieke voeding en manier van opgroeien ontstaat er een uniek product van topkwaliteit. Hierdoor is het vlees vol van smaak, heerlijk zacht en rosé van kleur! Het kalf is natuurlijk, vertrouwd en duurzaam in het Groene Hart geproduceerd! Wij werken altijd met hele kalveren en hebben daardoor alle delen in huis.

Bekijk onze kalfsvlees producten in de webshop!