Rundvlees

Herkomst: Twente, Nederland
Leverancier: Vlees integratie Twente
Website: http://www.vitwente.nl

In het rustige Overijssel staan een aantal kleinschalige boerderijen. Deze vakkundige boeren hebben meer dan 30 jaar ervaring in het verzorgen van onze luxe blonde d ‘Aquitaine runderen. Zij hebben rust, ruimte en zuivere lucht. Het grootste deel van het jaar lopen zij buiten in gebieden van Staatsbosbeheer. In de koude maanden worden de runderen verzorgd in ruime open stallen met een ligbed van stro waar zij met maximaal comfort kunnen bewegen en liggen ‘norm’ biologische landbouw. De dieren leven in groepen van zes tot tien gelet op rangorde, karakter en sekse. Dit is een goede samenstelling voor het opgroeien en leven in harmonie met zo min mogelijk stress als resultaat. Zij eten uitsluitend hoogwaardig en natuurlijk voer met ingrediënten zoals hooi, maïs en lijnzaad.

In kleine groepen worden zij door een ervaren chauffeur in een zeer korte tijd vervoert naar de slachterij om ervoor te zorgen dat de runderen zo min mogelijk stress ervaren. Door een goede planning wachten zij niet onnodig lang. Tijdens het lossen van de runderen is er altijd een dierenarts van de NVWA aanwezig om toezicht te houden op het dierenwelzijn. Tevens wordt er gebruik gemaakt van cameratoezicht tijdens het lossen en het verdoven van de runderen. Dit is een garantie dat de runderen in het slachthuis respectvol worden behandeld. De gehele keten is kort en in eigen hand met hoogst mogelijke zorg voor het dierenwelzijn.

In onze slagerij werken wij zoveel mogelijk met hele runderen om verspilling tegen te gaan. Dit zijn wij verplicht aan het dier en aan ons vak. Bij binnenkomst rijpen wij het rundvlees minimaal één week na in de vacuüm. Het vlees wordt hierdoor mals en zacht en de smaak wordt krachtiger. Dit betekent dat natuurlijke melkzuurbacteriën zich kunnen ontwikkelen die zorgen voor een dalende pH-waarde en dat de natuurlijke enzymen de ruimte hebben om de eiwitverbindingen af te breken.

Bekijk onze rundvlees producten in de webshop!