Vleeswaren

Wij ontwikkelen vanaf 1965 in onze worstmakerij eigen worstsoorten en vleeswaren. De oprichter, Piet Taam, is hiermee gestart. Zijn zoon, Peter, heeft het van hem overgenomen. Vandaag de dag ontwikkeld Robbert, derde generatie van de slagersfamilie, samen met collega Kees Kemper, de worstsoorten en vleeswaren.

Wij produceren smaakvolle vleeswaren die van oudsher zijn ontstaan uit het conserveren van vlees met zout. Het vlees gaart in water door deze te koken of te roken. Deze authentieke methodes zijn vandaag de dag nog steeds de basisprocessen die wij gebruiken in onze productie. Het perfecte product is afhankelijk van de conserveringstijd van het proces, de rook- of kooktemperatuur, de hoeveelheid kruiden en natuurlijk de beste kwaliteit van vlees. Het is een specialisme in het slagervak.

Door het zelf samenstellen van onze kruidenmixen, het gebruik van minder allergenen, het minimaliseren van onnodige geur, -kleur en smaakversterkers en zo laag mogelijk houden van het zoutgehalte creëren wij unieke smaken. Wij injecteren onze eigen samengestelde pekelmix in onze gekookte vleeswaren zoals onze ham, pekelvlees, gerookte kip en kalkoenfilet. Rookvlees en speksoorten worden eerst voor gezouten, dan in een pekel van water en zout gelegd en tot slot gerookt. Ook dit gebeurt zonder toevoegingen van allergenen. Ook voor onze vleeswaren worden uitsluitend onze eigen hoogwaardige ingrediënten gebruikt.  

Bekijk onze vleeswaren in de webshop!