Worstsoorten

Wij produceren sinds 1965 in onze worstmakerij eigen worstsoorten en vleeswaren. De oprichter, Piet Taam, is hiermee gestart. Zijn zoon Peter heeft het van hem overgenomen en vandaag de dag maakt Robbert, derde generatie van de slagersfamilie, samen met collega Kees Kemper, de worstsoorten en vleeswaren.

Worst maken is een vak apart. Van oudsher zijn we een échte traditionele Noord-Hollandse slager. Dit houdt in dat producten goed gerookt en gekruid zijn. Gekookte worst, grillworst, grillworst met kaas, huisgemaakte leverworst, ossenworst, barbecue worst, rookworst en runderrookworst zijn hier mooie voorbeelden van.

Vandaag de dag is onze focus uitgebreid door verduurzaamde worstsoorten te ontwikkelen zoals chorizo en gedroogde worst. Wij maken diverse gedroogde worstsoorten van varkensvlees in de smaken knoflook, venkel, peper en walnoot-vijg. Ook hebben wij een runder droge worst ontwikkeld met de smaak kaneel-komijn-rode wijn. De worstsoorten worden op ambachtelijke wijze in Edam aan ons houten balkenplafond gedroogd.

Door het zelf samenstellen van onze kruidenmixen, het gebruik van minder allergenen, het minimaliseren van onnodige geur, -kleur en smaakversterkers en zo laag mogelijk houden van het zoutgehalte creëren wij unieke smaken. In onze worstsoorten worden uitsluitend onze eigen hoogwaardige ingrediënten gebruikt.  Uiteraard gebruiken wij Twents rundvlees, scharrelkip en varkensvlees uit de Beemster.

Bekijk onze worstsoorten in de webshop!